Архив журналиста

28318   2
Вітаю всіх водіїв транспортних засобів з черговим "покращенням"... для поліцаїв. Вже невдовзі (через 3 місяці після офіційної публікації) керування транспортними засобами в стані сп'яніння вже не буде адміністративним правопорушенням - це буде кримінальний проступок.Тобто класифікацію такого правопорушення законодавці (ВР) перенесли з Адмінкодексу (КУпАП) до Кримінального Кодексу України (ККУ), впровадивши статтю 286-1 до ККУ. Особа, що притягується до відповідальності по цій статті має шанс отримати штраф до 51000 грн з позбавлення права керування до 3 років та кримінальне провадження в форматі "дізнання" (скорочена процедура). При цьому, особа не отримує судимості , а санкція не передбачає позбавлення волі. А тепер, власне, щодо  "покращення". 

З одного боку , чергове посилення покарання начебто спрямовано на подолання негативного та суспільно небезпечного явища, від якого в Україні щорічно гине не одна тисяча громадян. П'яний чи наркоман за кермом-потенційний вбивця. Все так. В Китаї, наприклад, за таке можна отримати покарання від позбавлення волі до розстрілу! Але... справа навіть не в тім, що китайців в десятки разів більше,ніж українців і Китай не ратифікував Європейської Конвенції з захисту прав та свобод людини (яка забороняє смертну кару)... У нас зовсім інша справа. Слід враховувати "інший бік медалі", а саме: в Україні фактично не діє принцип невідворотності покарання , будь-який злочин, правопорушення мають свою "ціну вирішення питання" , хто має гроші , або недоторканність - той не буде покараний. А той, хто став жертвою "розводу" і не має грошей навіть на адвоката - стовідсотково буде покараний.

В умовах тотальної корумпованості всіх державних структур , особливо "відреформованої" поліції, лише в рази зростуть розміри хабарів і збагатиться головний лоббіст цього "покращення" - ментовська мафія. Ну може ще адвокати, які вже за більші гонорари будуть відмазувати усіляких мажорів, на кшталт Зайцевої. В сучасних українських реаліях це виглядає як черговий репресивний заход тоталітарного режиму, що узурпував владу. П'яні та наркомани за кермом - це наслідки проблеми, результат багатолітньої бездіяльності правоохоронної системи і не тільки. Реклама алкоголю та наркотиків, доступність в продажу, кришування ментами та прокурорами цих бізнесів, відсутність пропаганди здорового способу життя, державних программ підтримки молоді та спорту... 

Який вихід, що робити? Це непросте питання...Очевидно, треба вести боротьбу не з наслідками, а з причинами проблеми. Але слід розуміти, що бджоли добровільно не підуть проти меду. Чим більше злочинців та правопорушників - тим краще жити ментам... З "покращенням"! https://ukranews.com/…/597385-rada-vvela-shtraf-do-51-tys-g…

0
Похожие публикации

    • 0
      ... 61.244
      Аноним
      2018-12-09 16:29:21
      Не, какое "покращення"?! Тот который обещал покращення оказался "кровавым тираном", помните? Это нормальное, народно-майданно 54% избранное "жити по-новому!", так что всё хорошо, не возмущаемся, не раскачиваем лодку.
      • 0
        ... .39.25
        Аноним
        2019-04-15 22:34:45
        Виход одін — устраіваться вєртухаєм!
        Комментировать через:
        Имя:
        Отправить
      Прямой эфир
      ©2012-2015 Блогер pauluskp Все права защищены.
      Использование материалов сайта разрешается только с указанием прямой активной ссылки на сайт.